lördag 17 september 2011

Flicktrosor: Kermit och morötter

Vi har haft problem med lillasyster och blöjor i några veckor nu. Vid blöjbyten får hon ett utbrott och står och gallskriker efter den gamla blöjan. Oftast vid ytterdörren, eftersom vi måste slänga den i soptunnan utomhus för att hon inte ska rota fram den ur soporna och försöka ta på sig den igen. När detta hänt, har hon ofta varit arg i uppemot en halvtimme, och vi har inte kunnat trösta henne på något sätt, utan bara distrahera henne med barnfilm för att bryta utbrottet.

Vi har lite olika teorier om varför. Jag tror att hon helt enkelt tycker att den gamla blöjan är skönare än den nya. Maken tror att hon skäms för att hon kissar i blöjan. I vilket fall, så vill vi lösa det genom att hon blir torr. Hon kissar och bajsar på pottan eller toaletten, hälften av gångerna, så att hon gör saker i blöjan är förmodligen bara av gammal vana och lathet.

Så jag gick och köpte ett antal söta flicktrosor till henne, för hon älskar verkligen flickiga saker av någon anledning (som inte är att jag prackat dem på henne). Har hon velat ha dem? Nähä. Hon har antingen velat ha en gammal kissblöja eller springa runt naken om baken. Men det löste sig precis. Jag rotade fram ett par rosa, rätt så flickiga trosor med grodan kermit på, i min garderob och tog på mig. Snyggt va? Det tyckte lillasyster och hon ville genast ha på sig sina trosor med små morötter på. Genast hade vi en "connection" min dotter och jag: Trosor med djursaker!

söndag 11 september 2011

Vuskenjingen

På dagis har de inga barnringar. Fråga mig inte varför. Jag har bett dem köpa flera gånger, men varje gång hävdar personalen att lillebror klarar att gå på toaletten utan. Jag har svarat något liknande, att man själv säkert kan bajsa i badkaret om man vill, men att det förmodligen inte är lika bekvämt som på toalettstolen. Jaja, man kan inte ta alla strider här i livet och nu föredrar dessutom lillebror att sitta på vuxen ringen här hemma också. Vi har en jättefiffiga dubbelringar på våra toaletter här hemma, där en barnring sitter fast mellan locket och vuxen ringen. (Kostade oss 200 kr/styck på ett byggvaruhus.) Barnringen fälls enkelt upp och ner. Nackdelen är bara att det inte är helt tätt mellan barn- och vuxen-ringen, så kisset kan rinna emellan dem och ner på golvet utan att det syns ovanpå barnringen. Nåja, man kan inte få allt. Och det går ju att torka upp.

I helgen föreslog jag för lillebror att han skulle sitta på barnringen, eftersom det är bekvämare. "Tänk om jag bajsar på barnjingen. De bi inte baa!" (=Det blir inte bra) svarade han och skakade på huvudet. Jag sa att hans rumpa är liten nog för barnringen, så att det inte är något problem. Då tittade han skitsurt på mig: "Ja haj en toj jumpa! 'Lillasyster' haj en liten jumpa." (toj=stor). Så det var bara att hålla med och låta honom sitta där och balansera på "vuskenjingen".

lördag 10 september 2011

Fucking poop test

Maken petade öronen på barnen och sa: "Vi borde nog kolla lillasysters hörsel." "Ja, och Ms mage." svarade jag. Det var inte så smart sagt. Givetvis blev M orolig och började skrika och fråga mig vad jag menade. Då sa maken: "We will take a poop test without him fucking knowing it!" Då kom det alldeles klockrent från M: "Vad betyder 'poop test fucking'?". Så nu gäller alltså "Everything you say will be repeated, at the least appropriate time." även för det vi säger på engelska....

Hur det slutade? Jo, vi förklarade för M att vi hade sagt att han nog mår bra i magen. Och så skrattade vi lite när han inte såg.

onsdag 7 september 2011

Puss-mamman

Maken brukar säga att han inte vet någon annan mamma som pussar så mycket på sina barn som jag. Ja, det är väl bara att erkänna, att jag inte heller vet det. Och för mig är det helt obegripligt. Det är den bästa känslan i världen, att vara barnen nära. Att sticka in näsan och lukta på deras hår. Att smeka dem på kinderna. Att hålla om dem. Och därefter pussa på dem så mycket som jag vågar för stunden. Alla dessa sinnesintryck tillsammans blir så starka inom mig, och dröjer sig kvar ett tag efteråt. För mig är det som värsta knarket. Och när jag tänker på att riktigt knark håller människor borta från sina barn, förstår jag hur lite jag vet om att vara riktigt beroende av något. Under några sekunder inser jag att det är verkligt nattsvart för dessa stackars människor.


När någon säger till mig att jag pussar för mycket på mina barn, brukar jag påpeka att barnen alltid säger ifrån. De drar sig tillbaka, ryggar undan eller säger till. Eller gör som lillasyster: Tar tillbaka pussarna med handen. En kväll bad lillebror mig att pussa honom. Han sträckte fram sitt lilla ansikte och jag passade på att smacka en sådär 7-8 pussar på honom i snabb takt. "Nu blev det lite för mycket pussar." konstaterade han torrt och puttade undan mig. Så lillgammalt och så sött!


Ja, så jag tänker fortsätta pussa på dem så mycket jag och de vill. Kanske att jag ska bli lite bättre på att tolka deras signaler förstås.... Svårt. De är ju så söta och växer så fort. Den dagen när jag inte får alls, kommer nog snabbare än jag vill inse.